Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

900 Bosniërs raken baan kwijt door sluiting aluminiumproducent

20-8-2019

Aluminij, een aluminiumproductiebedrijf gevestigd in de Bosnische stad Mostar, heeft de vorige maand de productie definitief stilgelegd, waardoor 900 voltijdmedewerkers nu zonder werk zitten. Daarnaast worden nog eens honderden onderaannemers getroffen door de sluiting. Werknemers van Aluminij uitten al langere tijd hun zorgen over problemen binnen het bedrijf. Een paar jaar geleden was het bedrijf nog een van de grootste regionale producenten van aluminium en de derde grootste exporteur van Bosnië-Herzegovina. De regio Mostar verdiende jaarlijks zo'n 40 miljoen euro door Aluminij.

BILD2503

De meeste van de 900 werknemers die nu hun baan kwijt zijn, hebben families die ze moeten onderhouden. Velen van hen zullen overwegen om in het buitenland werk te zoeken, wat een enorme aderlating zou zijn voor de lokale economie. Veel gezinnen die financieel niet meer rond kunnen komen door de sluiting zullen hulp nodig hebben van Zending over Grenzen. Bid alstublieft voor alle mensen die getroffen zijn door de sluiting en voor ons werk in deze regio.