Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Verslag Ontmoetingsdag 2019

2-4-2019

Wij kijken terug op een fantastische Ontmoetingsdag afgelopen zaterdag! Ruim 250 mensen luisterden naar de aangrijpende verhalen van onze Moldavische gasten, deden enthousiast mee aan de workshops en genoten van de muziek van Charis Music, de heerlijke lunch en het prachtige weer.

Dit jaar werd de Ontmoetingsdag voor het eerst op een zaterdag gehouden. We mochten zo'n 250 bezoekers verwelkomen in Missie Centrum De Wegwijzer, waar de dag voor het tweede jaar op rij plaatsvond. Veel mensen bezochten onze Ontmoetingsdag voor het eerst. De dag werd geopend door directeur Peter van der Bijl. Jeannette Coppoolse presenteerde de dag als gastvrouw, terwijl het koor en de band van Charis Music zorgde voor de muzikale invulling van de dag.

Aangrijpende verhalen uit MoldaviëIMG_8054 - Klein
Er waren twee Moldavische gasten aanwezig op de Ontmoetingsdag die allebei een aangrijpend verhaal hadden. Als eerst kwam pastor Dumitru Jacobini aan het woord. Hij vertelde hoe hij aan lager wal geraakt was en beheerst werd door alcoholverslaving totdat God hem aanraakte. Na zijn bekering kreeg Dumitru met hulp van Zending over Grenzen zijn leven weer op de rit en zijn gezin is zelfredzaam geworden. Nu helpt hij mee om de hulp die hij ontvangen heeft, door te geven aan anderen in nood. Na Dumitru sprak Boris Garconita gepassioneerd over zijn werk als kindcoördinator. Hij vertelde onder andere dat hij verantwoordelijk is voor maar liefst 600 kinderen die hulp krijgen van Zending over Grenzen in bijvoorbeeld kindertehuizen en naschoolse projecten.

Na de Moldavische sprekers was er een interessante forumdiscussie tussen gastsprekers André Helder, Andries Knevel en Gert Zomer en onze relatiemanager Ina Pater. Er werd gediscussieerd over hoe Zending over Grenzen als organisatie het beste met het thema 'zelfredzaamheid' om zou kunnen gaan. Ook bezoekers lieten hun stem horen over de verschillende stellingen.
Na het ochtendprogramma volgde de pauze waarin het keukenteam van De Wegwijzer de bezoekers een heerlijke Oost-Europese lunch voorschotelde. Veel bezoekers genoten buiten van het prachtige weer.

20190330_122356 - Klein

Enthousiasme over interactieve workshops
Het middagprogramma begon met twee workshoprondes. Bezoekers konden van drie verschillende workshops, twee workshops naar keuze bijwonen, waarover veel van hen erg enthousiast waren. Tijdens de workshop "Een dag uit het leven van een gezinscoördinator" moesten deelnemers meedenken over dilemma's wat betreft de besteding van tijd en geld, waarmee een gezinscoördinator in Oost-Europa dagelijks te maken heeft.

Bij de workshop "Geven is … bewegen?" liet Gert Zomer de deelnemers zien dat geven te maken heeft met in beweging komen. Deelnemers bewogen letterlijk door de workshopruimte om een standpunt in te nemen over stellingen die met "geven" te maken hadden.

IMG_8008 - Klein

Charis Music verzorgde de mysterieuze derde workshop "Muziek om te delen". Na de workshoprondes werd de inhoud van deze workshop aan alle andere bezoekers onthuld. Op het podium zong Charis Music "Amazing Grace" in het Roemeens samen met een aantal deelnemers van de workshop en tijdens het lied stonden de andere deelnemers in de zaal één voor één op om mee te zingen. Het was een bijzondere verrassing, met name voor onze Moldavische gastsprekers van wie Roemeens de moedertaal is.

De workshoprondes werden gevolgd door een veiling, waarbij door bezoekers fanatiek geboden werd op Oost-Europese spulletjes, zoals gebreide sokken uit Bosnië-Herzegovina, een honingpot of een Albanese tas. Daarna hield Andries Knevel een overdenking en de dag werd afgesloten door samenzang met Charis Music.

20190330_161933 - Klein

Wij hebben het als een bijzondere dag ervaren en we zijn enorm dankbaar voor iedereen die aanwezig was, voor de inzet en gastvrijheid van De Wegwijzer en voor alle mensen die hebben meegeholpen aan de voorbereidingen en tijdens de dag zelf. We hopen u volgend jaar weer te ontmoeten, op zaterdag 28 maart 2020.

Meer foto's van de Ontmoetingsdag