Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Ontmoetingsdag 2019 in teken van zelfredzaamheid

19-10-2018

ALMERE - Zet het alvast in uw agenda: op 30 maart 2019 is de jaarlijkse Ontmoetingsdag van Zending over Grenzen. Het belooft een mooie dag te worden, vol ontmoetingen zowel met elkaar als met ons werkveld in Oost-Europa. Zelfredzaamheid is het thema van komend jaar.

Op de ontmoetingsdag zal een van onze Oost-Europese collega's aanwezig zijn om te vertellen over het werk en de actuele situatie in het gebied. Er is de mogelijkheid om workshops te volgen en daarnaast komt er iemand die door Zending over Grenzen geholpen is en daarover vertelt, bijvoorbeeld over het streven van Zending over Grenzen naar zelfredzaamheid.

Naast praktische hulp in bijvoorbeeld de vorm van voedselpakketten en kleding, is Zending over Grenzen er in haar hulpverlening namelijk op gericht om mensen weer zelfredzaam te maken. Bijvoorbeeld via vakopleidingen of ons zaaigoedproject, maar soms ook op de persoon afgestemd via bijvoorbeeld de benodigdheden en training om een eigen bedrijfje te starten. Een gezin dat bijvoorbeeld via onze hulp zelfredzaam is geworden, is het gezin Grigoret in Moldavië.

P3 - Sponsors Met Fam .GrigoretDe Nederlandse familie Den Hengst op bezoek bij hun sponsorgezin Grigoret.

Toen zij bij Zending over Grenzen in het hulpprogramma kwamen, was het een jong, arm gezin met weinig mogelijkheden. Vader Alexandru had echter wat bijenkorven waar hij een beetje inkomen mee verkreeg en samen met Zending over Grenzen zijn deze werkzaamheden uitgebouwd. In 2015 bezochten hun sponsors het gezin en droegen zij eraan bij dat Alexandru zijn bedrijfje kon professionaliseren met een speciale machine. Inmiddels heeft het gezin de hulp via Zending over Grenzen niet meer nodig en heeft Alexandru zelfs een werknemer in dienst die samen met hem bijenkorven ontwikkelt en maakt. Daarnaast geeft Alexandru trainingen aan jonge mensen om bijenhouder willen worden of bijenkorven willen maken. Een mooi voorbeeld van hoe de hulp aan één gezin zich nu als een kleine olievlek uitbreidt.

Bijenkorven

De bijenkorven van Alexandru.

Wilt u ook meer weten over het toewerken naar zelfredzaamheid of Zending over Grenzen in het algemeen? Kom dan naar onze Ontmoetingsdag! Houd onze website en Facebookpagina in de gaten voor meer informatie en de mogelijkheid u in te schrijven.