Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Gesponsorde Enisa gehuldigd om studieprestatie

26-11-2018

Enisa, een 19-jarige Albanese studente die via Zending over Grenzen is gesponsord, is onlangs gehuldigd als een van de beste studenten in haar stad Durrës.

Deze onderscheiding is extra bijzonder gezien Enisa's levensverhaal. Als kind was Enisa al erg intelligent en ze had een mooi toekomstperspectief. Op de middelbare school begon een van haar docenten zich echter zorgen te maken over haar situatie en zocht daarom contact met Zending over Grenzen. Toen Enisa 15 was, overleed haar moeder aan kanker. Niet alleen worstelde Enisa met verdriet en gemis, ook voelde ze als oudste van drie kinderen de verantwoordelijkheid op zich drukken om haar jongere broertjes de zorg en liefde te geven die ze nodig hadden. Enisa's vader was werkloos en altijd op zoek naar baantjes, zodat hij zijn drie kinderen eten kon geven. De situatie leek wanhopig en het risico bestond dat Enisa haar school zou verlaten om voor het gezin te zorgen.

 Enisa

Gelukkig bleef de roep om hulp van de docent niet onbeantwoord. Enisa's familie werd aangemeld bij het programma voor gesponsorde families en Zending over Grenzen begon hen te helpen met het voorzien in hun basisbehoeften. Dankzij de sponsorhulp hoefde Enisa haar opleiding en dromen niet in de steek te laten. Na haar middelbare school is ze geneeskunde gaan studeren met ondersteuning van een studiebeurs via haar sponsor. Naast dat nu ze een opleiding kan volgen, is Enisa ook gegroeid in geloof. Ze mist haar moeder erg, maar toch dankt ze God voor alle hulp: "Na haar dood, hielp Zending over Grenzen mijn familie op veel verschillende manieren en ik ben hen zo dankbaar."

Een medewerker van Zending over Grenzen was aanwezig bij de ceremonie waar Enisa werd gehuldigd als een van de beste studenten van een stad met meer dan 300.000 inwoners. Alle medewerkers van Zending over Grenzen zijn erg trots op haar. Ze heeft erg hard gewerkt en het is prachtig om haar de eerste stappen te zien maken in haar droom om dokter te worden.