Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Meisje leert gevoelens uiten op zomerkamp

12-6-2018

De Moldavische Ina (14) heeft een ontzettend heftige kindertijd gehad, maar op een zomerkamp van Zending over Grenzen heeft zij geleerd om haar gevoelens op een gezonde manier te uiten. Dit doet het jonge meisje door middel van tekeningen.

Als Ina tekent heeft ze het gevoel dat ze een andere wereld binnengaat, waar ze geen problemen en stress heeft. "Ik kan een verandering in mijn leven zien sinds ik begon met tekenen", vertelt Ina. "Ik krijg het gevoel dat God bij me is." Het Moldavische meisje tekent graag engelen. "Ik hoop dat er engelen naar mijn vader en broer gaan om hen te vertellen dat ze mij beter moeten behandelen. Ik hoop dat ze mij wat werk uit handen nemen."

RS1594_Drawing With Jesus
"Ik ben de bewaker die je beschemt van het kwaad dat jou omringt."

Ina is als baby verlaten door haar moeder, waarna ze bij haar grootouders terecht kwam. Slechts vier jaar heeft Ina bij haar opa en oma gewoond. Toen deze waren overleden, ging ze bij haar vader en broer wonen. Zij schreeuwen en beledigen haar, doen zelf niks in en rond het huis en verwachten dat Ina het huishouden op orde houdt. Daarnaast gaat Ina al sinds ze vijf jaar oud is uit werken op het land bij boeren om financieel bij te dragen, terwijl haar vader en broer niet werken. Dit werk is veel te zwaar, waardoor Ina gezondheidsproblemen heeft ontwikkeld, waar haar vader en broer geen aandacht voor hebben.

RS1595_Drawing With A Girl
"Ah wat een wonder, ik ben een kind van de beschermende God!"

Inmiddels wordt Ina gesponsord via Zending over Grenzen en ging ze mee op zomerkamp. Op dit kamp heeft zij Jezus leren kennen en gekozen voor een leven met Hem. Ze omschreef dit als een gevoel van opluchting.

 

 

Meer nieuws lezen?