Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Eerste gezinnen ontvangen hulp voor de winter

5-1-2018

ALMERE/BOSNIË-HERZEGOVINA - De eerste gezinnen in Bosnië-Herzegovina hebben hulpgoederen ontvangen om de winter te trosteren dankzij de Winteractie van Zending over Grenzen. Vier gezinnen ontvingen een houtkachel, 48 gezinnen ontvingen samen 97 kubieke meter stookhout, vijf gezinnen kregen hulp bij het betalen van hun stookkosten en 130 gezinnen kregen warme kleding.

Stichting Hulp Organisatie Zending Over Grenzen Oost -europa Honger Kou Winter Armoede Actie Donatie Geven Hout

De Winteractie van Zending over Grenzen streeft ernaar om de allerarmste en -zwakste gezinnen in Oost-Europa de winter door te helpen. Temperaturen kunnen tot wel min dertig zakken, terwijl eten schaarser en stookhout duurder wordt. Waar het leven voor mensen onder de armoedegrens het hele jaar door al zwaar is, is hun situatie in de winter nog uitzichtlozer. Vorig jaar overleden tientallen mensen door de extreme kou.

De bovengenoemde gezinnen kunnen in ieder geval een paar weken tot een paar maanden voort, maar helaas zijn er nog duizenden mensen in Oost-Europa die niet zonder hulp kunnen. Geeft u ook voor de Winteractie?

 

 

Meer nieuws lezen?