Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

UPDATE: Grote overstromingen in Roemenië

27-8-2018

Eerste bericht van 06/08/2018

ALMERE/VANATORI - Na heftige regenbuien is een van de armste dorpen waar wij werken in Oost-Europa, Vanatori in Roemenië, geteisterd door twee grote overstromingen. Inmiddels is het waterpeil gezakt, maar de bewoners moeten nu zien om te gaan met de nasleep.

IMG_1712

Onder de getroffen inwoners zijn drie gezinnen die via Zending over Grenzen gesponsord worden. Meerdere huizen in Vanatori zijn verwoest, waardoor mensen het weinige dat ze hadden kwijt zijn. Momenteel staat er in meerdere huizen nog modder tot een halve meter hoogte.

Inmiddels heeft Zending over Grenzen een noodfonds in het leven geroepen om het dorp te hulp te schieten in de wederopbouw en verstrekking van goederen. We verwachten met € 10.000* de getroffen gezinnen weer op de been te kunnen helpen. U kunt hieraan meewerken met een donatie, neem daarvoor contact op met onze Relatiemanager Ina Pater (ipater@zendingovergrenzen.nl of 036 - 536 36 15).

UPDATE 27/08/2018

Dankzij de betrokkenheid van sponsors en donateurs, is er inmiddels al een heel mooi bedrag voor de slachtoffers in Vanatori ingezameld. Hiermee worden de drie gezinnen die via onze hulpprogramma's bij ons bekend zijn geholpen, maar ook andere slachtoffers uit het dorp. Een aantal van hen heeft een nieuw huis toegewezen gekregen en daarnaast worden er vele hulpgoederen naar Vanatori gebracht om de huizen opnieuw aan te kleden. Donaties voor dit doel blijven nog steeds van harte welkom, neem daarvoor alstublieft contact op met onze Relatiemanager Ina Pater (ipater@zendingovergrenzen.nl of 036 - 536 36 15).

 

 

Meer nieuws lezen?

 * Ingezameld geld boven de gevraagde € 10.000,- wordt besteed waar het op dat moment het hardst nodig is onder de allerarmste en -zwakste mensen in Oost-Europa.