Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Bidden voor Roemenië

27-8-2018

ALMERE/BOEKAREST - Na de grootschalige demonstraties in de Roemeense steden Boekarest, Cluj, Sibiu, Timisoara en Iasi zo'n twee weken geleden ziet Zending over Grenzen een hoge mate van spanning en onzekerheid. We vragen onze achterban om gebed voor het Oost-Europese land.

RS362_13 The Bible Is Taken Out (Copy)

Bijvoorbeeld voor de honderden mensen die gewond raakten tijdens een protest waarbij de politie waterkanonnen, traangas, pepper spray en batons gebruikte om de menigte te verspreiden. Viorel Radu, directeur van Zending over Grenzen Roemenië, vertelt: "De regering probeert wetten te wijzigen en schaadt zo het vertrouwen van de inwoners. Bid alstublieft dat God de kracht van het kwaad en onrecht stopt, die drijgen ons land te verslechteren. Bid dat Hij Roemenië vrede en vertrouwen geeft, maar ook dat in deze roerige tijd mensen zich tot Hem richten voor Zijn hulp en hun leven aan Hem geven."

De demonstranten eisten zo'n twee weken geleden het aftreden van de regering, waarbij ze zich verzetten tegen recente veranderingen in het rechtssysteem. In juli keurde president Iohannis het ontslag van anticorruptieaanklager Laura Codruta Kovesi goed. Kovesi leidde verschillende onderzoeken naar corruptie onder lokale- en nationale politici. Meer informatie over de demonstraties in Roemenië, leest u bijvoorbeeld in dit artikel van het Nederlands Dagblad.

 

 

Meer nieuws lezen?