Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Verslag Ontmoetingsdag

16-4-2018

ALMERE - Interessante verhalen uit Oost-Europa, inspirerende workshops en een sprankelend concert van Joke Buis: onze Ontmoetingsdag op 12 april was een groot succes.

20180412_114928 (Copy)

Ruim 150 sponsors, donateurs, vrijwilligers en andere geïnteresseerden stapten afgelopen donderdag over de drempel van het missiecentrum van De Wegwijzer in Almere-Buiten. Het was het eerste jaar dat onze Ontmoetingsdag op deze locatie werd gehouden. Van Friesland tot Limburg: vanuit heel Nederland kwam onze achterban per auto, trein of taxi naar Almere om deze speciale dag mee te maken.

20180412_105846 (Copy)

20180412_113142 (Copy)

Na een korte overdenking van André Meulmeester, voorganger van De Wegwijzer-gemeente, was het woord aan onze Roemeense gasten Traian Opruta en Ana Pater. Traian is gezinscoach en Ana werd jarenlang gesteund door sponsors via Zending over Grenzen en vertelde wat daarvan de invloed op haar leven was. De bezoekers waren zichtbaar geïnspireerd door de verhalen en ook het feit dat mensen tijdens de pauze in grote getale op Traian en Ana afstapten om nog meer over Zending over Grenzen in Roemenië te weten te komen, gaf aan dat ze indruk maakten.

20180412_112345 (Copy)

Tijdens het ochtendprogramma was ook zangeres Kathy Spaargaren aanwezig, die haar zelfgeschreven lied Wereld van Verschil ten gehore bracht. Dit nummer kwam tot stand naar aanleiding van Lianne Biemonds gelijknamige boek, dat de zangeres diep raakte."Ik maak een wereld van verschil, als ik bewogen ben met jou", zong ze van achter haar keyboard en dat vatte de kern van de Ontmoetingsdag goed samen.

En ontmoeten gebeurde er ook zeker, viel op tijdens de lunch toen verschillende donateurs, sponsors, vrijwilligers en andere geïnteresseerden met elkaar in gesprek raakten onder het genot van een broodje en een sapje. Na de pauze was het tijd voor de drie workshops waar mensen heen konden gaan; Hulpgoederen, Sponsoring of De Ethiek van het Geven. Drie heel verschillende workshops, met één gemeenschappelijke factor: een opbouwende en informatieve tijd voor de bezoekers. Zangeres Joke Buis sloot het dagprogramma af met een aantal Johannes de Heer-liederen in een modern jasje en mooie verhalen over haar opa. In samenzang klonken de woorden "stromen van zegen" door de kerkzaal en dat was precies hoe de Ontmoetingsdag door velen ervaren werd.

DSCN2519 (Copy)

's Avonds vervolgde Joke Buis haar concert met een avondvullend programma, waarin het werk van Zending over Grenzen ook aandacht kreeg. Met een intiem gezelschap werden ook tijdens deze avond de welbekende Johannes de Heer-liederen op een hedendaagse manier ten gehore gebracht. Al met al kijken de werknemers van Zending over Grenzen en ook de bezoekers die wij gesproken hebben terug op een mooie, informatieve dag waarin ons werk in Oost-Europa en vooral Gods liefde centraal mochten staan. Hopelijk tot volgend jaar!