Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Acht gezinnen dakloos door brand in Victoria

26-10-2017

ALMERE/VICTORIA - Vorige week zijn acht woningen verwoest door een ernstige brand in Victoria, Roemenië, waar Zending over Grenzen werkzaam is. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen, maar acht gezinnen zijn alles kwijt en leven nu op straat.

IMG_1038 (Copy)

"Alles waar we zo hard voor hebben gewerkt, veranderde voor onze ogen in as", zegt Crina, een moeder die haar huis verloor. Brandweerlieden konden het vuur bestrijden, maar de acht woningen zijn nu dakloos en ernstig beschadigd. Bijna alle meubels zijn vernietigd en de spullen die niet verbrandden zijn doorweekt vanwege het blussen van de brand.

'We zijn wanhopig'

De meeste van de acht gezinnen leven nu buiten, op een verwoest matras op de grond. Het milde weer laat dat momenteel toe, maar de wintertijd zal spoedig aanbreken in Roemenië. "We zijn wanhopig", vertelt Crina. "Niemand helpt ons. Op andere plekken, in andere landen, zouden buren samenkomen en samenwerken in dergelijke tijd van crisis. Maar hier niet." De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt momenteel onderzocht.

IMG_1003 (Copy)

Wederopbouw

Zending over Grenzen wil de getroffen gezinnen helpen met materialen voor de daken, bedden en matrassen en daarbij hebben we uw hulp nodig. Met een bedrag van € 5.000,- kunnen we de wederopbouw van de woningen in Victoria starten. Een (extra) donatie is dus van harte welkom*! Help ons om de gezinnen te laten weten dat ze er niet alleen voor staan te midden van dergelijke verwoesting.

Error loading MacroEngine script (file: DonateButton.cshtml)

 

* Ingezameld geld boven de gevraagde € 5.000,- wordt besteed waar het op dat moment het hardst nodig is onder de allerarmste en -zwakste mensen in Oost-Europa.

 

 

Meer nieuws lezen?