Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Gaarkeuken Bulgarije viert tienjarig bestaan

13-11-2017

ALMERE/BOERGAS - De gaarkeuken van Zending over Grenzen in Boergas, Bulgarije heeft afgelopen maand zijn tienjarig jubileum gevierd. Door zowel werknemers en vrijwilligers als begunstigden werd stilgestaan bij alle mensen die in de gaarkeuken eten, troost en liefde kregen.

Stichting Hulporganisatie Zending Over Grenzen Oost -europa Armoede Honger Hulp Nood Geven Doen Donatie Gaarkeuken Ouderen

Ter ere van het tienjarige jubileum was er in de gaarkeuken een taart met het logo van Zending over Grenzen erop. De viering was warm en feestelijk en de aanwezigen waren allen emotioneel.

'De impact is eeuwig'

Sarkis Ovanesyan, manager van Zending over Grenzen Bulgarije zei in een toespraak: "De geschiedenis van deze gaarkeuken is kort, maar de impact is eeuwig." Daarmee bedoelt hij de begunstigden van de gaarkeuken die op deze plek over God hoorden en tot bekering kwamen. Nikola Alexandrov is een van hen. "Ik dacht dat ik hier alleen zou komen voor het eten", vertelt hij. "Maar op de eerste dag ontdekte ik iets dat belangrijker is dan eten en dat is het opbouwen van een relatie met God. Ik heb hier geleerd om te bidden en op God te vertrouwen. Hij heeft me bevrijd van mijn angsten, mijn twijfels en mijn verslavingen."

Zending Over Grenzen Gaarkeuken Bulgarije Ouderen Straat Honger Armoede Hulp Maaltijd Geven Donatie

Veilige thuishaven

Het afgelopen decennium hebben coƶrdinator Rosita Petrova en tientallen vrijwilligers hard gewerkt om alle kwetsbare personen in de omgeving van Boergas met de gaarkeuken bekend te maken. Hier krijgen zij naast een warme maaltijd ook steun op fysiek, emotioneel en spiritueel gebied. Ook zijn de gaarkeukens van Zending over Grenzen vaak een veilige thuishaven waar de bezoekers ontsnappen aan de eenzaamheid waar zij in verkeren.

 

 

Meer nieuws lezen?