Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

Opbrengst Workshops voor het werk van Zending over Grenzen

3-1-2011

Voor Zending over Grenzen actief, een dagdeel creatief

Wil Griffioen, een betrokken sponsor uit Alphen aan de Rijn, organiseert dit seizoen diverse workshops; de opbrengst daarvan gaat regelrecht naar Zending over Grenzen en wordt besteed aan Speciale Projecten waarmee de allerarmste gezinnen in Oost-Europa kunnen worden geholpen.

Resultaat

Van de eerste workshops werden een geitenstal voor een gezin in Bosnië en een wasmachine voor een gezin in Roemenië bekostigd. Het Bosnische gezin, de familie Tuli, heeft nu hun drie geiten deze winter onder dak. Dat betekent dat de kudde 'veilig' is en daarmee een stukje broodnodig inkomen zeker gesteld! In Roemenië hoeft een alleenstaande moeder nu niet meer met de hand te wassen.

Nieuw doel

De komende workshops worden bestemd voor de familie Iliev-Georgieva in Bulgarije. Dit gezin woont met  drie jonge kinderen in een huis zonder enige voorzieningen. Elektriciteit, water en riolering zijn voor hen tot op heden een ongekende luxe. Het is een 'groter en duurder' Project  (er moet ongeveer 2500 Euro bij elkaar gebracht worden) dan Wil eigenlijk voor ogen had, maar bij het zien van de foto's  van dit gezin, was ze 'verkocht'.  Vol enthousiasme gaat ze er voor … en: de eeste 400 euro is al binnen!