Deze website maakt gebruik van cookies om ons (anoniem) te informeren over het gebruik van de website. En ook om het u te vergemakkelijken te kunnen posten op uw sociale netwerk site.

ZENDING OVER GRENZEN
"alleen samen"

De winter overleven

Een dik pak sneeuw zorgt vaak voor winterpret. Zowel bij kinderen als volwassenen. Ook bij de familie Zakrevska in Oekraïne is dit het geval. Twee kleine jongens spelen vrolijk in de sneeuw met hun nieuwe winterlaarzen aan. De kinderstemmen brengen vrolijkheid in het hart van Mariya. Wanneer haar zoons zo heerlijk buiten spelen in de sneeuw, vergeet de 29-jarige moeder even haar zorgen. Zorgen over de gezondheid van haar man en haar dochter.  UA2015-25

Haar man Andriy heeft een maagzweer en rugklachten waardoor hij beperkt is en niet altijd kan werken. Daarnaast kreeg het gezin onlangs het gruwelijke nieuws te horen dat hun vierjarige dochter een hersentumor heeft. Voor de meeste gezinnen in Oekraïne is het leven op zich al een strijd en dan is zulk nieuws het laatste wat je kunt gebruiken. Naast enorme zorgen, brengt deze diagnose ook medische kosten met zich mee. Andriy: "Als man wil je voor je gezin kunnen zorgen en dat lukt me niet. Ik ben zo dankbaar dat Zending over Grenzen ons helpt. Dat is zo'n opluchting!" 

Dit is een illustratie van slechts één gezin, maar zo zijn er duizenden. Het gezin Zakrevska wordt op praktische wijze geholpen, maar we willen graag nog meer gezinnen helpen. In 2015 konden we bijna 7000 mensen helpen door onze winteractie.