Masterclass Persoonlijk Leiderschap

Afgelopen 15 juni 2023, Van der Valk - Almere

Zending over Grenzen bestaat dit jaar vijftig jaar. Als hulporganisatie halen wij kansarme mensen in Oost-Europa uit extreme armoede en stimuleren hun zelfredzaamheid.

Dankzij de betrokkenheid van sponsors, donateurs en bedrijven zien wij elke dag levens veranderen.

Waar schrijnende situaties uitzichtloos lijken, wordt nieuw perspectief geboden. Wij begeleiden hen in hun persoonlijke ontwikkeling, zodat ze leren op eigen te staan.

JUBILEUM PROJECT
‘Schone schijn van kans’

We nemen u mee naar een buurtcentrum in Bulgarije, in een van de regio’s waar wij werken. Honderden mensen drommen voor de deur, de meeste zijn kinderen. Ze vallen op, maar eigenlijk ook weer niet. Wie zijn ze, wat doen ze daar, wachten ze ergens op, gaat er iets gebeuren, …?

Download hier onze flyer om meer te lezen over kinderen die schoon naar school willen, maar dat nog niet kunnen...

JA, WIJ HELPEN MEE!

Een foto-impressie

Terugblik

Een greep van de reacties die wij ontvingen tijdens en na ons Jubileum Event op 15 juni:

  • “Wat ben ik blij dat ik vandaag gekomen ben! Ook om gelijkgestemden te ontmoeten, dat was een onverwachte plus.”
  • “Jullie hebben echt iets voor de aanwezige ondernemers neergezet en ons veel terug- en meegegeven.”
  • “We staan naast elkaar in onze hulpverlening. Wij kunnen niet doen wat jullie doen, maar we kunnen jullie wel geld geven. Het is een goede samenwerking.”
  • “Wij wisten niet wat we moesten verwachten maar zijn aangenaam verrast door de inhoud.”
  • “Jullie hebben hier echt iets unieks neergezet. Dat durven we oprecht zo te stellen, omdat we behoorlijk veel ervaring hebben met bedrijven evenementen .”

 

Verslag van een aanwezige:

Wat een bijzondere dynamiek van verbondenheid en creativiteit ontstond er gedurende de dag.

Prof. Dr. Gabriël Anthonio wist de juiste snaar te raken door lessen te delen die hij dagelijks krijgt van zijn bijzondere zoon. Het zijn verhalen waardoor hij inspireert om anders te gaan kijken, luisteren, denken en voelen. Het gaat niet alleen over leiderschap, maar juist ook over het leven en hoe hij daar in wil staan. Het thema “Het leven praat terug” komt van zijn gelijknamige boek. De genodigden kregen een exemplaar mee als herinnering om af en toe stil te staan bij een andere invalshoek, die van een buitenstaander.

Peter van der Bijl, directeur van Zending over Grenzen, liet een aantal situaties zien in het leven van Oost-Europese gezinnen. Situaties die kenmerkend zijn voor lokale medewerkers om daarin praktische en persoonlijke hulp te bieden. Daarnaast worden vakopleidingen, trainingen, machines en andere hulpmiddelen geboden om zelfredzaam te worden.

Het aangrijpende verhaal van Mykola uit Oekraïne, die compleet verwaarloosd werd en in een hondenhok sliep. Inmiddels heeft Mykola zijn diploma gehaald en is goed op weg in de ontwikkeling.
Het gezin van Natasha dat, dankzij ‘Project op maat’ met een tractor het land kan bewerken. Haar kinderen hebben nu tijd voor school en huiswerk.

Hannie van Schaik, relatiemanager bedrijven, motiveerde de aanwezigen om met een team mee te doen aan de jaarlijkse Voedsel-run in de RAI. Een unieke samenwerking met PLMA en RAI die dit jaar een eigen jubileum heeft van 25 keer voedsel inzamelen na afloop van de PLMA voedselbeurs. De inzameling is voor mensen in armoede in zowel Oost-Europa als in Nederland.

 

Neem contact op met Hannie van Schaik voor meer informatie

Lees onze verhalen

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde