Situatie Oekraïne

De mensen in Oekraïne kunnen uw gebed meer dan ooit goed gebruiken!

Oorlogsdreiging en armoede

Het houdt ons en ons team in Oekraïne dag in dag uit bezig. Hoe gaat het met onze gezinscoach Oleg Serbo en de gezinnen en ouderen die hij met raad en daad bijstaat? Hij deelt met ons: "Als het om oorlogsdreiging gaat, zijn we er al aan gewend geraakt om te leven met het gevoel dat alles op elk moment een wending kan nemen. In zekere zin zijn de mensen op het ergste voorbereid, maar tegelijkertijd hopen ze dat de rust zal weerkeren en er geen oorlog zal uitbreken”.

De mensen leven in grote armoede. Niet alleen in Oost-Oekraïne, maar dat is ook het geval in grote delen van de rest van Oekraïne. Vooral de torenhoge gas- en elektriciteitsrekeningen zijn nauwelijks nog te betalen. Veel mensen – zelfs wonend in een gedeeld appartement – merken dat de helft van hun salaris opgaat aan het betalen van deze rekeningen. En veel mensen kunnen zich niet meer veroorloven dan het hoogstnoodzakelijke - als dat al mogelijk is - omdat de prijzen alsmaar stijgen.

Gezinscoach Oleg bezoekt regelmatig gezinnen en ouderen, geeft hen praktische steun en deelt met hen de boodschap van Gods liefde. "Als ik gezinnen in armoede bezoek om hen voedsel en hygiënepakketten te geven, zijn ze echt dankbaar voor de hulp. Meer dan eens hebben mensen tegen me gezegd: 'Vandaag had ik niets om aan de kinderen te eten te geven. Dank God, en dank u, dat u dit voedsel brengt’”.

Ook in deze tijd van spanning zal Zending over Grenzen er blijven voor gezinnen en ouderen die in armoede leven in Oost-Oekraïne, dankzij onze supporters - en we bidden voor vrede, voor Gods bescherming, en voor zijn zegen over Oekraïne. Bid u mee?

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven.

"Vandaag had ik niets om aan de kinderen te eten te geven. Dank God, en dank u, dat u dit voedsel brengt."


Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde