Bid mee

voor ons werk in coronatijd

Bosnië en Herzegovina

"De huidige situatie herinnert me aan oorlog. Mensen zijn bang, verschuilen zich in hun huizen, terwijl ze zichzelf en hun dierbaren proberen te beschermen. In ons land hebben we een gezegde: 'Een gezonde man heeft een miljoen wensen en een zieke heeft er maar één.' Alle mensen die door ons worden geholpen, hebben dezelfde wens: om niet besmet te raken. Bid alstublieft voor gezondheid voor ons allemaal en voor genezing in onze wereld."

Drazan Jarak, gezinscoach in Bosnië en Herzegovina.

Roemenië

"We vertrouwen op God, omdat Hij uiteindelijk de Enige is die ons kan beschermen tegen dit gevaarlijke virus. Ik heb met een aantal mensen gesproken die door ons worden geholpen, om hen te bemoedigen om geloof te hebben dat alles goed zal komen. Ik moedig hen allemaal aan om te bidden voor Gods bescherming over hun huis en gezin. Bidt u met ons mee?"

Paula Boruga, coördinator van onze kinderhulp in Roemenië.

Oekraïne

"Bid alstublieft voor de mensen die eenzaam en geïsoleerd zijn, dat ze kalm blijven en niet bang hoven te zijn voor de toekomst. Hoewel ik hen vertel dat we niet stoppen hen te bezoeken, ondanks de huidige situatie, zijn nog steeds velen van hen bang door het nieuws dat ze horen en ze voelen zich niet zeker over hun toekomst. Ik bid veel met zij die bang zijn in deze tijd. Bid alstublieft dat God waakt over de harten van deze mensen en hen vult met zijn Hemelse rust."

Volodymyr, coördinator van een van onze gaarkeukens in Oekraïne.

 

 

Moldavië

Er zijn ook veel dingen om God voor te danken. We denken aan alle medewerkers en vrijwilligers die mondkapjes naaien voor sponsorgezinnen en daklozen, maaltijden uitdelen of op een andere manier meehelpen. Er zijn ook veel mensen die nu of in het verleden door ons zijn geholpen, die hun tijd en vakkennis inzetten, zoals Valeria uit Moldavië. Dankzij een studiebeurs kan zij geneeskunde studeren en op dit moment helpt ze als vrijwilliger mee in een coronakliniek in hoofdstad Chisinau. We mogen God danken voor alle mensen die zich inzetten voor hun kansarme medemensen.

 

LEES ONZE VERHALEN

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde