Bid mee

voor ons werk in coronatijd

Albanië

De huidige situatie vraagt veel flexibiliteit en improvisatie. Gelukkig kunnen sommige activiteiten voor ouderen of kinderen wel doorgang vinden, maar alleen in kleine groepjes. Dat brengt veel extra werkdruk met zich mee. Bid alstublieft om leiding, wijsheid, bescherming en uithoudingsvermogen voor zowel het team in Albanië als de mensen die afhankelijk zijn van onze hulp. Omdat er niet gekookt kan worden in de gaarkeukens, is het leven extra zwaar voor de mensen die afhankelijk zijn van een dagelijkse warme maaltijd. Zij ontvangen nu wel boodschappen, maar moeten zelf thuis een maaltijd zien te bereiden.

Bulgarije

Allereerst dank aan God dat het Bulgaarse team nog in goede gezondheid verkeert. Waar het team gebed voor vraagt is vooral de situatie van kwetsbare ouderen en daklozen. Op dit moment is er in ziekenhuizen en klinieken alleen ruimte voor mensen die COVID-klachten hebben. Terwijl er veel ouderen en daklozen zijn die rondlopen met levensbedreigende ziektes en dringend medische zorg nodig hebben. Toch overheerst dankbaarheid en dat deelt Konstandin, een dakloze uit Sofia met ons: “Dank aan God dat jullie in deze moeilijke tijd naar ons omzien, anders zouden we omkomen van honger.”

Moldavië

Er is aanhoudend gebed nodig voor mensen in nood. Juist in deze koude winter zijn zij extra kwetsbaar. Voor velen is er momenteel geen werk. Anderen verdienen zo weinig en moeten spaarzaam zijn willen ze de winter overleven. Gelukkig konden op sommige plekken de gaarkeukens en na-schoolse opvang voor kleine groepjes weer opengaan. Bidt alstublieft dat we op deze manier contact kunnen blijven houden met ouderen en kinderen.

Roemenië

Cristian die hulp ontvangt via het kindsponsorprogramma was blij verrast toen de gezinscoach langskwam. “Mijn vriendjes in het dorp zeiden dat u niet zou komen omdat er een pandemie is. Maar ik wist wel dat u ons niet in de steek zou laten!” Dank aan God dat het werk doorgaat, maar tegelijkertijd vragen we gebed zodat het werk kan worden voorgezet en dat we kinderen en volwassenen mogen laten zien dat God hen niet vergeet.

Lees onze verhalen

Het laatste nieuws

Help mee met het verspreiden van hoop en liefde